home :: bio :: performances :: classes :: CDs&DVDs :: lyrics :: articles :: gallery :: links
etusivu :: esittely :: esitykset :: opetus :: CD&DVD :: sanat :: artikkelit :: galleria :: linkit

email
phone
facebook
facebook
newsletter

Esittely

Kairon tähti! Kansainvälisesti arvostettu opettaja ja esiintyjä! Pidettyjen itämaisen musiikki-taltiointien tuottaja! Ja kaikkein viimeisimpänä, nettikurssin ja opetusDVD:n mukaansatempaava ohjaaja! Outi on kaikkea tätä ja vielä paljon enemmän!

Vuodesta 2005 lähtien Outi on työskennellyt Kairossa, Egyptissä - itämaisen tanssin Mekassa. Uteliaisuus Egyptin työmahdollisuuksista ja halu kasvaa tanssijana on osoittautunut menestykseksi sekä taiteellisesti että ammatillisesti. Työn merkissä Outille on tulleet tutuiksi useat arvostetut esiintymislavat, kuten Sheraton Cairo, Nile Maxim, Marriott ja Heliopolisin Citystars. Hän esiintyy orkestereineen myös häissä ja yksityisjuhlissa. Työtehtävät ovat vieneet hänet muun muassa Aleksandriaan, Hurghadaan ja Siinaille.

Outi on matkustanut useisiin muihin maihin esiintymään sekä opettamaan. Viime vuosien aikana hänen tiensä on vienyt muihin Arabimaihin, Eurooppaan, Amerikaan ja Filippiineille, missä hän on saanut paljon kiitosta sekä katsojilta että oppilailtaan.

Outi on tuottanut useita CD:itä, joille on kerätty musiikkia hänen esityksistään sekä rytmikoosteen opetusta ja harjoittelua varten. Hänen opetusDVD:nsä ja nettikurssinsa perustuvat hänen koko 20-vuotisen tanssiuransa aikana kertyneelle kokemukselle.

Toisinaan egyptiläinen televisio tarvitsee eksoottisia kasvoja, mikä on vienyt Outin useisiin mainoksiin. Hän tanssii sekä Mahmoud Redan että Raqia Hassanin opetusvideoissa. Molemmat ovat olleet Outille tärkeitä opettajia.

Kairossa tanssiminen tarkoittaa vastuuta koko produktiosta. Taiteellista yhteistyötä tehdään muusikoiden, koreografien, pukusuunnittelijoiden ja monien muiden kanssa. Samalla se tuo myös lähelle itämaisen tanssin alkuperää, sen juurille.

"Olen oppinut todella paljon musiikin tulkinnasta, arabialaisen musiikin eri kerroksista, vuorovaikutuksesta yleisön kanssa ja tanssin merkityksestä", sanoo Outi. "Jo pelkästään Egyptissä asuminen ja sen kansan keskellä oleminen on syventänyt entisestään ymmärrystäni tästä tulkinnan lajista. Egyptiläiset elävät sydämestään ja siten tulee myös tanssia." 

Ennen Kairon uraansa Outi oli tanssinut jo yli vuosikymmenen Suomessa, missä Outi astui itämaisen tanssin maailmaan vuonna 1992. Alunperin hauska kokeilu muuttui pian kestäväksi intohimoksi. Uudet sävelet ja kauniit, vaikkakin haastavat liikkeet lumosivat hänet täysin. Kun sitoutuminen itämaiseen tanssiin kasvoi, hänestä tuli Masrah-tanssiryhmän aktiivinen jäsen. Unohtumattomia kokemuksia Masrahin kanssa olivat useat teatteriproduktiot samoin kuin tanssifestivaalit Kiinassa, Kyproksella ja Egyptissä. Samalla hän esiintyi solistina eri tilaisuuksissa ja ravintoloissa Suomessa.

"Tämä tanssi on matka. En koskaan tiedä mitä odottaa seuraavan mutkan takana. Jo nyt, olen tavannut ihania ihmisiä, nähnyt upeita paikkoja ja rakastanut jokaista sekuntia. En malta odottaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan!" Outi sanoo.

website design by
Michelle Joyce, Website Delight

copyright © Outi 2007–2014 all rights reserved